POLTERABEND-GOLF

POLTERABEND-GOLF

Af Frits Christensen.

En jysk gårdejer har lejet jorden ud og sammen med sin hustru i stedet skabt Østerskovgaard Events med en række forskellige aktiviteter inklusiv en 9 hullers pay & play-bane velegnet til polterabendgolf.

For mange danske golfspillere har det første kendskab til sporten formentlig været en tur rundt på en pay & play-bane i forbindelse med en polterabend. Det har en østjysk storbonde formået at sætte i system på sin private ejendom, Østerskovgaard mellem Låsby og Galten i Østjylland.

Her har gårdejer Carl Ejner Båstrup og hustruen Jonna Båstrup (begge ivrige golfspillere) udlejet landbrugsjorden og ombygget staldene til et aktivitetssted bygget op omkring en række store events – inklusive koncerter og polterabendgolf på en interimistisk 9 hullers par 3-bane.

Carl Ejner Båstrup finder hele tiden på nye aktiviteter. Her er han foran den jagthytte, han selv har bygget. Den bruges også som klubhus for golfspillerne (foto: Frits Christensen).

Carl Ejner Båstrup er tidligere svineavler i stort format og fjerde generation på Østerskovgaard. Familien Båstrup ejer også gården Skovslund i Gl. Ry. Tilsammen råder familien over 200 hektar, der som nævnt er lejet ud, mens alle udhusene på Østerskovgaard er renoveret og indrettet til forskellige aktiviteter.

Golfbanen er for størstedelens vedkommende placeret på åbent terræn, men flere af teestederne med måtter er anlagt inde i en skov, hvor der er nogle vanskelige udslag gennem smalle passager mellem træerne.

Hullernes længde varierer fra 60 til 160 meter, og banens samlede længde er på cirka 650 meter. Greens er meget små, men til gengæld udstyret med store huller som på vinterbaner – velegnet til ikke golfspillende deltagere i f.eks. en polterabend.

-Det er jo ikke en helt almindelig golfbane, men polterabendgolf er blevet en meget populær aktivitet hos os, fordi den kan suppleres med en række andre af de mange aktiviteter, vi tilbyder vores gæster her på gården, siger Carl Ejner Båstrup, der selv er medlem af Silkeborg Ry Golfklub, mens Jonna Båstrup er medlem i Lyngbygaard Golf.

Traktorskak og svigermor-race
Blandt de mange andre udendørs aktiviteter på Østerskovgaard Events finder man discipliner som traktorskak, bueskydning, skydning med luftgevær, øksekast, forhindringsbane, svævebane, landingsbane med mulighed for rundflyvning, petanque, mega-bordfodbold farmerstyle, cross med 4-hjulede UCV-køretøjer og – ikke mindst – svigermor-race!

-Den sidste aktivitet foregår i gamle biler uden plader, hvor chaufføren har bind for øjnene, mens en passager (svigermor!) angiver retningen. I et 500 kvadratmeter stort maskinhus kan man lege med fjernstyrede biler, og vi har også en indendørs hardball-bane på 1.000 kvadratmeter. Men generelt er vi fleksible og parate til at skræddersy et arrangement til alle, siger Carl Ejner Båstrup, der nærmer sig pensionsalderen.

-Men Jonna giver mig helt sikkert ikke lov til at gå på pension. Dertil er hun alt for aktiv, og så synes hun jo også, at jeg skal være det.

I de restaurerede udbygninger med festlokaler afvikles koncerter flere gange om året, masser af firmaevents, bryllupper, konfirmationer, fødselsdage, foreningsarrangementer og udstillinger.

Samarbejdspartneren Kreative Hænder afvikler kurser og markeder for lokale kunsthåndværkere og har indrettet et fast atelier for 14 malere, der også har mulighed for at udstille deres værker.

I selskabslokalerne er der plads til 80 gæster. Der er også mulighed for overnatning i et par dobbeltværelser og et shelter med plads til 30 sovende gæster.

For fuldstændighedens skyld bør nævnes, at Carl Ejner Båstrup (ivrig jæger) og en af sønnerne selv udfører alt håndværkerarbejdet på gården – inklusive opførelsen af en jagthytte, hvis strategiske placering gør den velegnet som klubhus for golfspillerne.

Østerskovgaard Events
Østerskovvej 18-20, 8670 Låsby
www.oesterskovgaardevents.dk

9 hullers par 3-bane (pay & play).

Polterabend, firmaevents, landingsbane (rundflyvning), marked for kunsthåndværkere, kurser, udstillinger, selskabslokaler og overnatningsmuligheder.

Billedetekst: Den lille golfbane har et smalt og svært skovhul, hvor man fra teestedet skal slå ud over en kløft med en af de to små bække, der løber sammen få meter fra teestedet (foto: Frits Christensen).

Relaterede artikler

X