PORSCHE EUROPEAN OPEN: TO GYLDNE SLAG TOG FOKUS FRA KOMET I FRONT

PORSCHE EUROPEAN OPEN: TO GYLDNE SLAG TOG FOKUS FRA KOMET I FRONT

Af Mogens Nielsen

Først en amerikansk albatros i morges og siden sikrede tysker sig en dyr Porsche efter vild hole in one. I stillingen er Thorbjørn Olesen fortsat i spil om en god placering men når næppe Søren Kjeldsen på verdensranglisten.

Der skete ting og sager under tredje runde i Porsche European Open, hvor to unikke slag stjal dagens overskrifter. Men først et blik på stillingen, hvor det er tæt blandt de førende. Både Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen kom rundt i par. Bjørn med fire bogies og fire birdies og Olesen med halvt så mange af hver. Thorbjørn ligger delt nummer 21 i totalt fem under par og Bjørn delt nummer 50, tre slag efter før søndagens finalerunde, hvor der er verdensranglistepoint til top 27 og lige. Kravet til Olesen er en top 4 for at overhale Søren Kjeldsen som bedste dansker på verdensranglisten.

Englænderen Jordan Smith vandt Challenge Tourens Order of Merit i fjor og har allerede bidt sig fast på European Tour. Han fører nu European Open i 12 under par efter 67 lørdag. Den forsvarende mester Alexander Levy deler i ti under par andenpladsen med svenske Jens Fahrbring.

Læs også: Ryder Cup kaptajnen i birdieopvisning

Lørdagens højdepunkter var to sjældne slag. Tysklands egen Marcel Siem (Billedet) lavede hole in one på det 155 meter lange par 3 hul 17. Ikke sådan en, der hopper et par gange eller kommer trillende, men hamret i uden så meget som at røre jorden før bunden af koppen, via et brag på de nederste centimeter af pinden. Det lignede efter lyden at dømme et slag, der var endt 4-500 meter for langt, hvis ikke pinden og hullet havde stoppet bolden. Det var en god dag og et godt hul at udføre kunststykket på for Siem. Med esset fulgte nemlig en Porsche til op mod 200.000 euro. Havde det være en i Danmark bosiddende spiller, skulle vedkommende have haft omkring 400.000 euro med for at indregistrere den, men Siem slipper en del billigere. I øvrigt er Siem personligt sponsoreret af Mercedes!

Det forlyder at fem, seks mand stadig arbejder på at reparere skaderne på hulkanten. Arbejdet forsinkes af, at pinden stadig står og vibrerer. Scoren medvirkede til, at Siem nu kan overnatte på en delt 38. plads.

I morges under færdiggørelsen af anden runde, præsterede Patrick Reed den endnu mere sjældne albatros, da han holede sit andetslag på par 5 hullet 18. Slaget blev endda udført fra rough i højre side og med en 5-wood. Da de to slag er lavet samme dag, er det svært at sige, hvilket af dem, der bliver udnævnt til Dagens Slag. Flere timer senere lavede Reed birdie på hullet i sin tredje runde og han ligger på en delt 10. plads.

Porsche European Open, Stilling og Livescoring Vær opmærksom på tidligere starter søndag, da der er varslet dårligt vejr senere på dagen.

Relaterede artikler

X