SCOTTISH OPEN: BANEREKORD SIKREDE CABRERA BELLO OMSPIL OG SEJR

SCOTTISH OPEN: BANEREKORD SIKREDE CABRERA BELLO OMSPIL OG SEJR

Af Mogens Nielsen

Drama i Scottish Open, da vinderen skulle findes. Desværre var både Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn lidt for langt fra de førende inden finalerunden. Begge spillede nemlig her formidabelt og Bjørn opnåede sit bedste resultat i halvandet år.

Scottish Open måtte afgøres efter omspil. Rafa Cabrera Bello var kommet ind med banerekord i 65 og en total på 13 under par, da Callum Shinkwin lå i 14 under og manglede 18. hul, par 5. Her gik englænderen efter green i to, men kom til at ligge med en bunker imellem bolden og hullet. Det endte med bogey, da puttet for par lagde sig et par centimeter fra hullet og dermed omspil.

I omspillet på 18. hul, lavede Shinkwin nøjagtig samme fejl igen i sit andetslag, mens Cabrera Bello med et fantastisk slag slog den ind til en god eaglechance. Det endte med birdie og sejr til Cabrera Bello, da Shinkwin igen missede snert – dog nu for birdie. Spanieren der var verdens nummer 31 rykker op omkring nummer 20 og får en check på mere end en million euro. Det var hans første sejr i mere end fem år.

Man følte lidt med Shinkwin, der aldrig er blevet bedre end nummer syv på Touren og havde det hele i sin hånd før sidste hul.

Matthieu Pavon fra Frankrig blev nummer tre i 10 slag under par og han fik sammen med Shinkwin og Andrew Dodt de tre pladser, der var på spil til The Open i næste uge.

Søren Kjeldsen gik sin sidste runde i 68 slag og sluttede syv under par på en delt niendeplads. Det skulle give en check på omkring 111.000 euro. På verdensranglisten vinder han enkelte pladser og er bedste dansker igen. Rat at se det er ved at fungere for Kjeldsen igen.

Thomas Bjørn gik en glimrende runde i 67 slag med seks birdies efter en bogey allerede på andet hul. Bjørn sluttede på en delt 15. plads i samlet seks slag under par. Det skulle give en check på lige over 84.000 euro og et avancement på verdensranglisten ind i top 500. Men her lå Bjørn også helt nede som nummer 647.

Ryan Fox lavede i øvrigt en ‘Fred Couples’, da han med en provisorisk bold på par 3 hullet sjette fik par – altså hole in one med bold nummer to. Couples blev i sin tid berømt for det på øgreenen på Sawgrass, da han slog sin første bold i vandet og spillede en ny fra tee, hvor han ellers kunne have slået den næste fra dropzonen meget tættere på hullet.

Her er reglen faktisk – hvad måske ikke alle ved – at bolden først er færdigspillet, når den er taget op af hullet. Det betyder, at hvis en der leder efter den første bold, finder den inden bolden i hul er taget op, er det den første bold, der skal spilles videre med. Så det kan være et spørgsmål om at foretage en lang sprint, når man ser bolden gå i hul.

Læs også: Kjeldsen angriber i Scottish Open

Amerikaneren Paul Peterson tangerede med 65 banerekorden, men han var for langt væk til at slutte helt oppe i toppen. Et par timer senere forbedrede Cabrera Bello den så til 64, hvilket sikrede ham andenpladsen.

De sidste runder rykkede konstant rundt på stillingen i forhold til dagen før. Eksempelvis førte Mikko Ilonen efter første runde og sluttede på en delt 58. plads. Desværre var Lucas Bjerregaard også blandt de der faldt tilbage. Efter tredje runde lå hans placering som delt nummer 29 til en check i omegnen af 47.200 euro. Men med 78 slag søndag og en sluttelig delt 61. plads, bliver det omkring 16.000 euro, når den endelige fordeling af pengene foreligger. Ærgerligt Lucas ikke kunne holde skruen i vandet, for som nummer 119 på Race to Dubai, havde Lucas brug for en stor check.

Scottish Open, Slutresultat og Præmiechecks

Relaterede artikler

X