SCOTTISH OPEN: KJELDSEN ANGRIBER

SCOTTISH OPEN: KJELDSEN ANGRIBER

Af Mogens Nielsen

Søren Kjeldsen gik sin runde lørdag i to under par og er nu bedst af de tre danske finalister i Skotland, godt på vej mod en god check og tilbageerobring af pladsen som bedste dansker på OWGR.

Frygt for dårligt vejr fremrykkede starten på lørdagens tredje runde i Scottish Open, der derfor også sluttede noget før oprindelig planlagt.

I sine seks senest spillede turneringer, har Ian Poulter opnået verdensranglistepoint med den delte andenplads for et par måneder siden i Players Championship som det absolut bedste. Alligevel er han blot nummer 85. Mandag kan han dog formentlig finde sig selv langt højere oppe på listen, hvor en sejr vil bringe ham op omkring top 50.

Poulter er en del af et nyt trekløver, der fører i ni under par og hvor kun Callum Shinkwin er tilbage fra fredagens trekløver, hvor specielt Padraig Harrington med 79 faldt tilbage. Den tredje i ni under par er nu australieren Andrew Dodt. Herefter er Andy Sullivan alene på fjerdepladsen to slag efter.

Søren Kjeldsen gik en god runde lørdag, hvor han mellem bogies på fjerde og 14. hul havde fire birdies og sluttede i to under par 70. Runden bragte ham 26 pladser frem som nu delt nummer 19. Det er her de rigtig store tal på præmiechecken bliver skrevet og det er også her, der er rigtig gode verdensranglistepoint at hente. Som nævnt forleden, vil enhver placering i top 51 bringe Søren tilbage som bedste dansker på verdensranglisten, nu hvor Olesen jo ikke kan få point, da han sidder over. Skal Søren avancere noget videre på OWGR, skal han dog rykke yderligere frem i søndagens finalerunde.

Thomas Bjørn spillede også en hæderlig runde. Det blev til par efter tre birdies, en bogey og en dobbelt. Bjørn rykkede frem til en delt 29. plads.

Læs også: Fem danskere videre

Derimod kunne Lucas Bjerregaard ikke holde fast i toppen. 75 slag blev det til og Lucas ligger nu side om side med Bjørn. Seks bogies og halvt så mange birdies blev Lucas noteret for.

75 var egentlig ikke så skidt endda, når man ser Paratore, Luke Donald og Peter Hanson alle rundt i 81. De tre indtager nu de sidste tre pladser i det kun 65 mand store finalefelt. Også Padraig Harrington og Andreas Knappe, der efter fredagens runde var en del af det førende trekløver, gik nogle slag over par og faldt tilbage. Nicolas Colsaerts rykkede med 78 fra en delt sjetteplads ned som delt nummer 29 til Bjørn og Bjerregaard.

Scottish Open, Stilling og Livescoring

Relaterede artikler

X