SEN EAGLE TIL 20.000 EURO SENDTE LUCAS I TOP 10

SEN EAGLE TIL 20.000 EURO SENDTE LUCAS I TOP 10

Af Mogens Nielsen

To over par i finalerunden i Schweiz efter 14 huller, var Bjerregaard dårligst af alle i top 30. Eagle på 15. gjorde herefter en verden til forskel. Lasse Jensen gik en god sidste runde, mens titlen måtte afgøres efter omspil.

Omega European Master endte med et omspil mellem australieren Scott Hend og englænderen Matthew Fitzpatrick, der begge var sluttet i 14 under par og tre slag foran to spillere på den delte tredjeplads. Englænderen måtte dog tangere Mikko Ilonens score i 64 som dagens bedste for at nå så langt, mens Hend gik sidste runde i 68.

18. hul, par 4 blev delt i par to de to første gange af omspillet, efter Hend havde haft en fordel i andet forsøg, men misset sit birdieforsøg fra halvanden meter. 18. hul igen: Fitzpatrick finder fairway og Hend rammer en bunker og flækker den herefter over green, mens englænderen har en halv snes meter for birdie. To putt er nok for Fitzpatrick, da Hend ikke kommer på green i indspillet fra roughen bag green. Det er en formalitet for englænderen, der hermed vinder Omega European Masters og karrierens fjerde sejr. Hend taber dermed for andet år i træk et omspil i turneringen. I fjor var det Alex Noren snød Hend.

Sådan gik det de to danskere
Allerede efter seks huller var Lucas Bjerregaard to over par i finalrunden. To birdies og to bogies senere, var han stadig to over efter 10 huller og en absolut topplacering var langt væk.

Eagle på 15. hul og en og birdie på sidste hul som i de foregående tre runder efter bogey på 17. reddede både dagen, turneringen og en god check efter vores beregning på 47.867 euro for en delt niendeplads. Isoleret set gav de to vundne slag for eaglen yderligere 20.000 euro! Godt 47.000 euro svarer til lidt over halvdelen af det beløb, Lucas manglede i at være i top 100 på pengelisten inden turneringen. Lucas sluttede dagen i par og turneringen i under.

Lasse Jensen gik i flotte 67, tre slag under par og fem under totalt. Desværre lå Lasse kun delt 45 inden sidste runde, men til slut blev det dog en hæderlig delt 30. plads til en værdi af uofficielt 21.716 euro. Lasse ligger herefter fortsat lunt inde i top 80 på Race to Dubai.

Den i Danmark populære finne Mikko Ilonen tangerede som nævnt dagens bedste score i 64 slag og fik femtepladsen for sig selv. Checken på 114.480 euro redder næsten Ilonens sæson, hvor han mandag blot var nummer 140 på pengelisten og nu vil ligge tæt på top 100.

Med 32 verdensranglistepoint til vinderen og point til top 37 og lige, blev der også point til begge danskere til OWGR.

Omega European Masters, Slutresultat

Relaterede artikler

X