SHANE LOWRY GJORDE MESTERSTYKKET FÆRDIGT

SHANE LOWRY GJORDE MESTERSTYKKET FÆRDIGT

Af Nicolai Jaquet
Det holdt hårdt i det modbydelige nordirske vejr, hvor scores var høje. Men Lowry holdt hjem og fuldgjorde mesterstykket på hjemmebanen.

Båret frem af de nordirske fans, har Shane Lowry reddet på en bølge. Lørdagens banerekord i 63 slag gav den 32-årige irer med det karakteristiske røde fuldskæg en fem slags føring inden den store finale i den 148. udgave af The Open på Royal Portrush.

Vinden meldte for alvor sin ankomst søndag eftermiddag, hvor scores bare blev højere og højere og flere spillere raslede ned af leaderboardet.

Også Lowry måtte notere en del bogeys. Faktisk fem af slagsen inden triumfen var i hus. Så selvom føringen var stor, var der stadig spænding. Tommy Fleetwood nød nemlig også godt af opbakningen fra publikum med flere støttende råb til englænderen. Faktisk lå han pludselig kun fire slag fra Lowry – ikke meget i de vanskelige forhold. Men en dobbeltbogey på 14 tog pusten lidt fra Fleetwood.

LÆS: Ung skotte konfronterede spillemakker: Han råbte ikke fore

Lowry lavede derefter en fornem birdie på 15 og så var føringen seks slag. De irske fans jublede, og det samme gjorde Lowry efter puttet gik i. Og da det efterfølgende blev en par på det modbydelige par tre hul ‘Calamity Corner’, var det ren cruise control hjemad. Efter drivet fandt fairway på 18., måtte Lowry da også drage et lettelsens suk – nu var den hjemme!

I sidste ende sluttede han i 15 under par. Fleetwood blev toer i ni under, mens Tony Finau i syv under tog tredjepladsen. Lee Westwood blev delt firer, som er hans 12 major top fem i karrieren. Pladsen deler han med Koepka, hvilket faktisk er amerikanerens ‘dårligste’ resultat i en major i år!

The Open titlen er med afstand Lowrys største sejr i karrieren – det er selvsagt i kraft af, at sejren er hans første i en major. Han har tidligere vundet en WGC-turnering, men i en major var andenpladsen ved U.S. Open på Oakmont i 2016 det hidtil bedste.

Han kommer også til at tage et godt ryk op ad verdensranglisten fra en 33. plads til et sted omkring 15-17 stykker, ligesom han nu fører Race to Dubai. Så gør en finalerunde i en over nok ikke noget, når man kan tage hjem med ‘The Claret Jug’ i hænderne.

Godt resultat af Lucas

Lucas Bjerregaard sikrede et flot dansk resultat med en sidste runde i en under par. Koblet med den hårde vind rykkede han hele eftermiddagen frem i stillingen – uden at være på banen. Samlet to under rakte til en delt 16. plads, og han er derfor sikret PGA Tour kortet til næste sæson.

Vil man have et eksempel på, hvor svært det var i dag, så gik JB Holmes en runde i 16 over par – 87 slag. Det er nærmest uhørt på det her niveau, og han væltede ned som fjerdesidst. Den højeste søndagsscore i The Open siden 1966.

Thorbjørn Olesen var rundt i par, men efter lørdagens 77’er blev det til en delt 57. plads i fire over par.

Se den endelige stilling her

Begge danskere er også med ved WGC-FedEx St. Jude Invitational i næste uge.

Danskere langt tilbage på Challenge Tour

I en bisætning nævner vi også lige Euram Bank Open i Østrig, der spilles på Challenge Touren, hvor det ikke blev til det helt store festfyrværkeri set med danske briller. Benjamin Poke slutter som delt nummer 38, mens Jeppe Pape Huldahl blev nummer 67. Turneringen blev vundet af skotske Calum Hill.

Se hvordan det sluttede her

Relaterede artikler

X