SJÆLDENT TITELFORSVAR I CANADA

SJÆLDENT TITELFORSVAR I CANADA

Af Søren Amstrup

Det hører til sjældenhederne, at en spiller forsvarer sin titel fra året før på en af de store tours i golfens verden. Tidligere søndag var franske Alexander Levy tæt på at gøre det i Tyskland ved Porsche European Open, men han måtte se sig slået af Jordan Smith i omspil. Senere søndag var det så venezuelanske Jhonattan Vegas, der havde chancen – ligeledes i omspil – ved RBC Canadian Open på PGA Touren.

PGA Tourens eneste stop i Canada har været en lang birdie-fest denne uge, og søndagen var ingen undtagelse. Det krævede ganske enkelt en runde i 60’erne for at være med helt fremme søndag, og det havde mange af feltets stjerner forstået.

Ian Poulter har været igennem den helt store følelsesmæssige rutsjetur i denne sæson. Først mistede han sit tour-kort, da han ikke havde tjent nok penge efter sin “medical exemption”, men et par uger senere fik han kortet igen på grund af en regnefejl. Siden da har han takket for tilliden og har spillet forrygende på det seneste med en støt stigende formkurve. Ved sidste uges Open Championship sluttede han på en delt 14. plads, og forinden havde han bl.a. opnået en delt andenplads ved The Players Championship i maj. Ved søndagens finalerunde af Canadian Open gik han en 64’er, og det rakte lige nøjagtig ikke til at komme med i det omspil, der senere afgjorde turneringen, men Poulter kan glæde sig over en flot tredjeplads og endnu et hak opad på formbarometeret.

Den forsvarende vinder Jhonattan Vegas var fra starten opsat på at forsvare sin titel. Han vendte i fem slag under par, og da han rullede sit sidste putt i, var han syv under for dagen og 21 under totalt. Dermed overhalede han Poulter i klubhuset, og så kunne han blot vente på Charley Hoffman, der som den eneste tilbageværende kunne true Vegas.

Hoffman var et enkelt slag efter Vegas, da amerikaneren stod på tee-stedet på 18. Sagen var klar; en eagle ville vinde ham turneringen, en birdie give omspil, mens en par ville sende sejren til Venezuela. Det endte med en birdie, og dermed var et omspil en realitet. Hoffman og Vegas ramte hver sin fairway bunker fra tee, og mens Hoffman valgte at lægge op, så gik Vegas efter greenen og endte i roughen en lille meter udenfor greenen. Hoffman slog sit tredje slag i green side bunker, og så var det hele serveret for Vegas, kom ind og i for en birdie, og dermed sikrede han sig sejren, da Hoffman ikke kunne hole sit bunkerslag.

Det var Vegas’ tredje sejr på PGA Touren, og han kan nu brøste sig af at have forsvaret sin titel fra Canadian Open i 2016.

Dustin Johnson sluttede på en delt ottendeplads efter en finalerunde i fem slag under par.

Næste uge spilles årets sidste major, PGA Championship, på Quail Hollow i Akron i Ohio. For de PGA Tour spillere der ikke er kvalificeret spilles Barracuda Championship på Montreux Golf and Country Club ved Reno i Nevada.

RBC Canadian Open slutstilling

 

Relaterede artikler

X