SKUFFENDE DANSK START PÅ FESTEN I HIMMERLAND

SKUFFENDE DANSK START PÅ FESTEN I HIMMERLAND

Af Peter Skott Carlsen.

Der er 16 danskere med i den sjette udgave af Made in Denmark, men blot tre af dem er indenfor cutgrænsen efter en åbningsdag, hvor Martin Simonsen slog det ultimative slag på Himmerland Hill.

Lidt overraskende er det Mathias Gladbjerg (billede) og Nicolai Højgaard, der begge til daglig spiller på Nordic League, der var de bedste danskere på de første 18 huller på Himmerland Golf & Spa Resort. Den danske duo var rundt i 69 slag (-2) og er placeret som nummer 30, mens Anders Hansen som nummer 47 i -1 var den sidste dansker, der brød par. Faktisk er det kun disse tre spillere, der lige nu er indenfor cutgrænsen. Men meget ændre sig forhåbentlig fredag, så der kommer godt mange danskere med i de to finalerunder.

– Læs mere: Massiv live-tv fra Made in Denmark

Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen er blandt favoritterne til at blive den første danske vinder af turneringen, men de var blot rundt i par, og for Olesens vedkommende skete det endda efter en ærgelig triplebogey på sidste hul. Rundt i par var også Martin Simonsen, men han skrev alligevel overskrifter, da han på hul 16 (Himmerland Hill) lavede hole in one, hvilket udløste en golfbil til både ham og hans caddie.

– Læs mere: Poke og Højgaard med fremme på Challenge Touren

Mens danskerne befinder sig noget tilbage på leaderboardet, så var der spillere, der formåede at gå en god score. Bedst af alle var Paul Waring, Matthew Southgate, Alejandro Cañizares, Edoardo Molinari og Tom Murray, der deler førstepladsen i -5.

Danskernes placering efter 18 huller:

30. Mathias Gladbjerg: -2.
30. Nicolai Højgaard: -2.
47. Anders Hansen: -1.
— cugrænsen (pt. -1) —
69. Lucas Bjerregaard: par.
69. Thorbjørn Olesen: par.
69. Martin Simonsen: par.
69. Nicolai Kristensen: par.
86. Lasse Jensen: +1.
86. Morten Ørum Madsen: +1.
86. Joachim B. Hansen: +1.
107. Jeff Winther: +2.
123. Christian Gløet: +3.
123. Søren Kjeldsen: +3.
138. Oliver Hundebøll Jørgensen: +4.
144. Jeppe Pape Huldahl: +5.
144. Nicolai Tinning: +5.

Anden runde fra Himmerland kan følges live på Viasat Golf og Viaplay.dk fredag kl. 11:30 – 13:30 og kl. 15:30 – 18:30.

Made in Denmark presented by Freja, leaderboard.

Relaterede artikler

X