Smørum vandt tredobbelt guld ved hold-DM

Smørum vandt tredobbelt guld ved hold-DM

En dansk klub har sat sig tungt på de danske holdmesterskaber, der afgøres gennem Danmarksturneringen. I år vandt Smørum Golfklub nemlig Elitedivisionen for herrer og damer såvel som for ungdom for andet år i træk, mens herrerne sikrede fjerde sæt guldmedaljer i streg.

På herresiden blev guldet sikret i en spændende affære på Københavns Golf Klub i søndagens finale mod oprykkerne fra Odder. Her førte sjællænderne efter foursomes, hvor DP World Tour-spilleren John Axelsen var en del af en stjernepræget match. Han var nemlig ikke inde i BMW PGA Championship på Wentworth, hvor klubkammeraten Marcus Helligkilde til gengæld var med fremme, mens holdkammeraterne kæmpede for medaljer. Axelsen og Mads Heller vandt til gengæld 4&3 over Ecco Tour-duoen Sebastian Wiis og Søren Broholt Lind. To ud af foursomes blev vundet af de forsvarende mestre, og dermed gik de med fordel ind til singlerne.

Med tre sejre i de første fire singler til Odder var alt åbent, da sidste bold stod tilbage. Frederik Tøttenborg skulle således vinder over Daniel Løkke for at sikre gentagelse af DM-guldet. Det formåede Ecco Tour-spilleren også, da han med 2&1 vandt på 17. hul og sikrede slutresultatet 10-8.

Så spændende var det ikke på damesiden, da Smørum vandt med knusende 10-2 over Hillerød. Det stærke Smørum-hold tabte således kun en foursome og vandt resten af kampene – endda i flere overbevisende sejre undervejs. LPGA-spilleren Nanna Koerstz Madsen fik Smørums smalleste sejr på dagen, da hun vandt 2&1 over Hillerøds førstesingle, Fie Olsen, som spiller på LET Access.

På ungdomssiden vandt Smørum 5-2 over Varde, da de vandt en foursome og en single. Således hev klubben på ny tre sæt guldmedaljer på samme dag på Eremitagen og fortsætter dominansen i Danmarksturneringen.

Foto: Jesper Vinzents/Smørum Golfklub

Related posts

X