SNEGLENES FORMAND SPILLER ROLLATOR-GOLF

SNEGLENES FORMAND SPILLER ROLLATOR-GOLF

Af Jens Christensen.

En klub-i-klubben for ældre mænd på Fanø Golf Links styres diktatorisk af 73-årige Flemming Lauridsen.

Når man har nået pensionsalderen, og bentøjet svigter, kan man alligevel sagtens spille golf til fods – hvis man har en rollator-trolley og en krykke. Det gør i hvert fald formanden for en festlig klub-i-klubben – Snegleklubben – på Fanø Golf Links, Flemming Lauridsen.

Udover rollator-trolleyen styrer han også alle klubbens 9 hullers-matcher – mandag, onsdag fredag i hver uge både sommer og vinter.

Selv er Flemming G. Lauridsen 73 år, og dermed tilhører han den yngste halvdel af klubben, hvis aldersgennemsnit ligger på 74 år – med en 65-årig som det yngste medlem og en 90-årig som den ældste.

– Jeg kunne ikke drømme om at investere i en buggy, for så får jeg jo ikke den motion, som 9 huller til fods giver mig, lyder det fra Flemming Lauridsen – måske bedre kendt som »Mingo,« der i 1960’erne spillede omkring 100 kampe på Esbjerg fB’s divisionshold. Han var i 1964 med til at vinde det danske mesterskab for ynglinge med EfB  og spillede på Jysk Boldspil Unions ynglingehold sammen med den senere AaB-legende Henning Munk Jensen. Som senior var han udset til at afløse midtbaneprofilen Jens Petersen, som blev professionel i Aberdeen, men han slog aldrig igennem for alvor som seniorspiller, inden han flyttede til og fik job som folkeskolelærer i Aalborg, hvor han spillede nogle sæsoner i Aalborg Chang.

Flemming Lauridsen på vej til klubhuset med sin rollator-trolley efter endnu en 9 hullers-runde på Fanø Golf Links. Foto: Jens Christensen.

Rollator-trolley
I dag bor ungkarlen Flemming Lauridsen i Sønderho på Fanø, hvor han for 10 år siden begyndte at spille golf i Fanø Vesterhavsbads Golfklub på den privatejede Fanø Golf Links. Desværre begyndte diverse problemer med bentøjet at plage ham så alvorligt, at det blev usikkert, hvorvidt han kunne fortsætte med at gå en golfrunde.

Heldigvis fik Flemming Lauridsen på dette kritiske tidspunkt hjælp af et fingersnildt medlem af Snegleklubben, Peter Rasmussen, som satte en halv rollator og en halv trolley sammen, så »Mingo« kunne skubbe rollatoren frem med golfkøllerne foran sig.

– Efter en 4-dobbelt by pass-operation var det tvingende nødvendigt for mig, at jeg jævnligt fik motion, og derfor blev erhvervelsen af buggy aldrig et emne. Foreløbig har rollator-trolleyen bevirket, at lægerne endnu ikke har amputeret noget af mit højre ben, som de ellers har truet med. Det betyder, at jeg fortsat i fulde drag kan nyde det sociale liv i Snegleklubben, hvor jeg har det sjovt og hygger mig tre gange om ugen, fortæller Flemming Lauridsen, som har indført et par nye traditioner i Snegleklubben, der blev stiftet for 20 år siden af bankmanden Finn Olesen og lægen Gorm Jensen. Da »Mingo« blev formand for ni år siden, spille Snegleklubben kun to gange om ugen. Det har han lavet om til tre gange, ligesom han har indført en begravelseskasse!

Klubbens sidste hilsen
Flemming Lauridsen: – Vi er jo en klub med en så høj gennemsnitsalder, at der jævnligt falder en fra af naturlige årsager. Jeg var ikke formand for Snegleklubben, da jeg første gang deltog i et af medlemmernes begravelse og fandt det ved den lejlighed mærkeligt, at vi ikke sagde farvel til ham med en fælles sidste hilsen. Vi kender jo allesammen hinanden, fordi vi mødes flere gange om ugen på golfbanen. Derfor indførte jeg begravelseskassen, som alle betaler 30 kroner til om året – det eneste kontingent, der eksisterer blandt vi snegle. Selve medlemskabet er gratis, og de eneste betingelser for at blive medlem er, at man er fyldt 65 år og er medlem af Fanø Vesterhavsbads Golfklub.

Når »Mingo« egenhændigt kunne indføre begravelseskassen, skyldtes det, at Snegleklubbens ledelse udelukkende består af formanden, der altså besidder diktatorisk magt. Det vil ifølge klubbens humoristiske regler sige, at han er fast matchleder, koordinator af både den årlige generalforsamling, den årlige udflugt og den årlige julefrokost, er på valg hvert år og har ret under alle forhold!

Det hedder også i disse regler, at klubben henvender sig til modne gentlemen med høj moral og dadelfrit levned. Etikken er også højt prioriteret. Derfor er der hånepligt og -ret, men der må dog ikke moppes! Jo, det var et par spøjse herrer, Finn Olesen og Gorm Jensen, der formulerede regelsættet, da de stiftede Snegleklubben i 1999.

Prøvemedlemmer
-Vi betaler allesammen 15 kroner i matchfee pr. match. Heraf går 10 kroner til pengepræmier i holdspillet og de sidste fem kroner til pengepræmier i det individuelle spil, forklarer Flemming Lauridsen, der uddeler disse småpenge straks efter matchen. Småpenge, fordi sommermatcherne som maksimalt samler 25 spillere og vintermatcherne maksimalt 15 spillere. I øjeblikket har Snegleklubben 40 medlemmer, som dels består af fastboende fannikker og dels af esbjergensere med sommerhus på Fanø. Prøvemedlemmer kan i øvrigt optages, når de er fyldt 60 år – hvis deres fysiske og psykiske habitus røber en sådan tilbagegang, at de efter passende tid vil kunne opfylde de generelle betingelser!

-Jo, vi har det sjovt og hygger os. Heldigvis genererer alle vores matcher et lille overskud, og det bruger vi til, at der er fri snaps til både vores generalforsamling, udflugt og julefrokost, slutter Flemming Lauridsen, som heller ikke tager det særligt alvorligt, at hans golfspil aldrig har levet op til hans egne forventninger, der for 10 år siden lød på, at han skulle nå ned i handicap 25. Han er kun kommet ned i 35, men til gengæld har spillet forbedret hans livskvalitet – bl.a. takket være rollator-trolleyen.

Snegleklubben
Fanø Vesterhavsbads Golfklub
Stiftet 1999 af Finn Olesen og Gorm Jensen. 40 medlemmer.

Relaterede artikler

X