SØREN DRØMMER OM DEN PERFEKTE PUTTER

SØREN DRØMMER OM DEN PERFEKTE PUTTER

Af de 14 køller man må have i sin golfbag er putteren den, der adskiller mest fra de andre. Men samtidigt er det også den, som vi alle sammen bruger allermest. Ingen anden kølle kan prale af at slå så mange gange til bolden som den.

De bedste puttere på touren putter i gennemsnittet 28 gange per runde, mens klubgolfere ofte kommer rundt med tæt på 36 putts per runde. Men hvad nu, hvis man spillede med putter, der passede lige præcis til ens måde at spille på – ville man så ikke få flere putts til at rulle i hul?

Det enkle svar er sikkert ja, men mange golfspillere har en putter, der ikke passer til deres svingbane eller puttestroke, om man vil. Netop det faktum, at det kræver tests med rigtig mange forskellige puttere, før man måske finder den rette, var en af grundene til, at Søren Müller for snart mange år siden begyndte at udvikle et putter, som passer til alle golfspillere.

– Idéen kommer egentlig to steder fra. Jeg var træner dengang, og når jeg fik en kunde ind, der skulle bruge en ny putter, så fandt jeg forskellige modeller, der passede til vedkommende efter ”lærebøgerne”, men ret ofte blev hans eller hendes putting ikke bedre. Så prøvede vi noget andet, og jeg fandt jeg ud af, at der så var en anden type putter, der passede, men som ikke svarede til de modeller, men kender fra lærebøgerne, fortæller Søren Müller, der har stiftet selskabet Danish Golf Design og er begyndt produktionen af sin egen putter.

– Hvis nu for eksempel spilleren bliver ved med at trække puttet til venstre eller skubbe den til højre, og jeg så retter noget i vedkommendes opstilling eller sving ifølge de modeller, man kender, så kan det være, at putteren lige pludselig ikke længere passer. Man har lige solgt en rigtig god putter til en kunde, men han putter stadig ikke på det niveau, man forventer, og efter en lektion skal han nu have en anden putter. Det er ikke holdbart, synes jeg, forklarer den tidligere professionelle golfspiller.

Søren Müller er selv tidligere landholdspiller og har også et par sæsoner som professionel golfspiller bag sig. Siden har han været træner indtil for et par år siden. Den nu 45-årige roskildenser har arbejdet særlig meget med putting med sine elever, og nu har han så selv produceret en putter, der med egne ord passer til alle golfspillere.

– Jeg ville derfor prøve at lave noget helt fra bunden af, der dækkede to behov. For det første i forhold til fysikken og dynamikken i forhold til, hvordan en putter bevæger sig – og også i forhold til, hvordan spilleren bevæger sig, og så hvordan vil jeg gerne vil have, at en putter ser ud.

– Så jeg tænkte tilbage til den gang, hvor jeg selv spillede, og hvilke designs jeg godt kunne lide. Hvornår puttede jeg godt? Hvilke puttere fik jeg senere, og hvornår puttede jeg dårligt? Var der noget fællestræk, så jeg brugte mine erfaringer som spiller plus de erfaringer, jeg havde fra min trænerkarriere.

Den største forskel på putteren fra Danish Golf Design og de fleste puttere, man kender, er, at skaftet kan placeres, så det passer til svingbanen, og vægten kan justeres i forhold til den balance, man ønsker. Den valgfrie placering af skaftet gør, at muligheden for at tilpasse putteren til den enkelte spiller er muligt.

Faktisk kan putteren indstilles på ikke færre end 567 måder, så der burde, som Søren Müller siger, være en indstilling til alle.

Læs hele artiklen om Danish Golf Design i den seneste udgave af GOLFavisen.

Related posts

X