SPEEDWEEK PÅ ROYAL OAK

SPEEDWEEK PÅ ROYAL OAK

Af Jørgen Schultz.

Royal Oak Golf Club i Jels sender stimpmeteren i det røde felt med hastigheder, som kun ganske sjældent præsenteres i Danmark. Speedweek foregår fra 31. juli til og med 4. august.

På Royal Oak Golf Club i Jels i det sønderjyske har både medlemmer og greenfee-gæster på det seneste oplevet, at bolden løber en anelse hurtigere end sædvanligt på greens.

Tør du prøve at putte på greens, hvor hastighederne kan ligge over 12 fod på meteren, lyder opfordringen fra Royal Oak Golf Club i Jels. Her er det green på 5. hul.

Greenkeeper-staben med Mitchell Davis i spidsen er så småt ved at få hastighederne på greens hidset op til den årlige Speedweek. I dagene fra onsdag den 31. juli til og med søndag den 4. august bliver hastighederne på greens sat op til noget, som kun de færreste har prøvet at putte på.

Speedweek blev for første gang lanceret tilbage i 2009, og gennem årene har eventen tiltrukket rigtig mange greenfee-gæster og samtidig fornøjet medlemmerne i klubben.

Rekorden sat i 2010
Golfmanager Morten Fagerberg lover hastigheder på greens, hvad kun de professionelle golfspillere oplever ude touren. Måske bliver greens på Royal Oak endda hurtigere, for eksempel er der sjældent hastigheder på over 10,5 på stimpmeteren på Challenge Touren. Det er klart hastigheder, som vil blive overgået på Royal Oak.

Rekorden kom i en knastør sommer tilbage i 2010, hvor hastighederne nåede op på vanvittige 14 på meteren. Det var golf på glasplade-greens, hvor ikke så få var ude for at tre-putte – eller det, der var værre. Helt galt kan det gå, hvis spillerne ikke giver sig selv et op ad bakke-putt. Ligger bolden over hullet, er det stort set umuligt at stoppe bolden ved hullet.

Hvad der begyndte som en helt anderledes ide tilbage i 2009, er nu de barske realiteter for alle dem, som sikrer sig en starttid i slutningen af juli samt i begyndelsen af august.

Reservationer af starttider foregår via Golfbox.

Speedweek Royal Oak
Speedweek på Royal Oak foregår fra onsdag den 31. juli til og med søndag den 4. august.

Greenfee: 600 kroner. (Halv pris ifølge med medlemmer af Royal Oak)

royaloak.dk

Billedetekst: Chefgreenkeeper Mitchell Davis er sammen med medarbejderne i gang med at få farten sat op på greens på Royal Oak.

Relaterede artikler

X