STABILE WESTWOOD VINDER FOR 25 GANG PÅ EUROPEAN TOUR

STABILE WESTWOOD VINDER FOR 25 GANG PÅ EUROPEAN TOUR

Af Nicolai Jaquet
Lee Westwood tog sejren i Abu Dhabi efter endnu en stort set fejlfri runde. Søren Kjeldsen endte bedst af de tre danskere.

Lee Westwood viste rutinen på finalerunden ved Abu Dhabi HSBC Championship, hvor han hele dagen holdt sig i spidsen og løb med sejren i sæsonens første Rolex Series turnering.

Det er Lee Westwoods 25. sejr på European Tour i karrieren, hvilket er ottende flest nogensnde. Det er ligeledes anden gang, at han vinder en af de pengestærke Rolex Series turneringer (den anden var Nedbank Golf Challenge i 2018). Sejren sender Westwood op som nummer et på Race to Dubai ranglisten. Desuden får han 1.160.000 dollars med hjem foruden de 50 point til verdensranglisten, hvilket rykker den 46-årige englænder op i nærheden af top 30 på verdensranglisten.

LÆS OGSÅ: Super runde sender Cappelen i top 10

Westwood kom godt fra start på fjerde runde med birdies på både andet og tredje hul. Ingen formåede rigtigt at true den stabile englænder, da det virkelig gjaldt på de sidste huller, men ‘Westy’ sørgede alligevel selv for en smule spænding med dagens eneste bogey på 16, der barberede hans føring ned til bare et slag. Westwood rystede dog ikke på hånden og en par på 17. og en birdie 18. hul sikrede en to slags sejr.

To af dem, der kom tættest på Westwood, var Tommy Fleetwood, der søndag fyldte 29 år, og franske Victor Perez. De flirtede begge med banerekorden på 62 slag undervejs, men måtte “nøjes” med runder i 63 slag. Det er ni under par, og det er selvsagt noget, der rykker en frem i stillingen. Begge slutter 17 under par, hvilket giver en delt andenplads sammen med Matt Fitzpatrick.

Stille dansk søndag

De tre danske spillere, der havde fundet vej til weekendrunderne sluttede desværre langt tilbage i stillingen. Bedst endte Søren Kjeldsen på en delt 50. plads i samlet fem under par. Kjeldsen, der i denne uge har spillet sin turnering nummer 600 på European Tour, gik finalerunden i en over par.

Jeff Winther var en enkelt under for runden og sluttede i samlet tre under par på en delt 59. plads. Thomas Bjørn gik sidste runde i par og slutter samlet en under for turneringen på en delt 65. plads.

Alle tre danskere får muligheden for at forbedre det resultat i næste uge, når Omega Dubai Desert Classic venter. Foruden Kjeldsen, Winther og Bjørn er også Rasmus Højgaard og Joachim B. Hansen med, ligesom at Benjamin Poke og Niklas Nørgaard Møller har fået sponsorinvitationer.

Se den samlede stilling fra Abu Dhabi her

Vi tager også lige resultaterne fra de andre tours. På Asian Tour har der i denne uge været spillet den stærkt besatte SMBC Singapore Open, hvor Matt Kuchar vandt foran Justin Rose.

Se den samlede stilling fra Singapore her

Koreanske Inbee Park fører Tournament of Champions på LPGA Tour. Sydkoreaneren har to slag ned Sei Young Kim.

Se stillingen her

Relaterede artikler

X