STJERNEGOLF MED VERDENSMESTRE

STJERNEGOLF MED VERDENSMESTRE

Af Frits Christensen.

Både landstræner Nikolaj Jacobsen og de to spillere, Rasmus Lauge og Hans Lindberg, fra de danske VM-guldvindere i håndbold stiller op i dette års udgave af Stjernegolf, der er rykket fra Himmerland til Horsens.

Efter syv års pause med afstikkere til både København og Himmerland får Horsens comeback som værtsby for dette års udgave af Stjernegolf arrangeret af velgørenhedsorganisationen KidsAid.

Stjernegolf med et par hundrede deltagende kendisser fra sportens, underholdningens og erhvervslivets verden vil i år blive afviklet fredag og lørdag 21.-22. juni i Horsens Golfklub, Stensballegaard Golf og Forum Horsens.

Den nyslåede verdensmester Rasmus Lauge hygger sig med næste generation efter triumfen. Nu stiller han op i Stjernegolf.

De to golfklubber i Horsens betragter årets arrangement som en stor gevinst rent markedsføringsmæssigt. Ifølge club manager Karsten Sørensen fra Horsens Golfklub vil man bruge anledningen til at inddrage hele byen som var det en byfest. Men samtidig er det også et led i de to golfklubbers nye strategi om at gøre Horsens til landets bedste golfby.

-Vi har åbnet for, at samarbejde er vejen frem ved at angribe markedet udadtil frem for at konkurrere mod hinanden internt. Derfor er vi selvfølgelig glade for at være en del af Stjernegolf, som giver masser af positiv omtale, siger Holger Westman, der er club manager i Stensballegaard Golf.

Verdensmestre til start
I Horsens kan de to golfklubber sammen med KidsAid glæde sig over, at der blandt de mange kendisser også kommer nogle nyslåede verdensmestre i håndbold i skikkelse af landstræneren Nikolaj Jacobsen og de to spillere, Rasmus Lauge og Hans Lindberg, der alle har meldt deres ankomst til velgørenhedsarrangementet.

-Faktisk har jeg spillet med flere gange tidligere, selv om jeg ikke har været med de seneste par år på grund af travlhed som træner i min tyske klub Rein-Neckar Löwen, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til Golfavisen.

Klubhuset i Stensballegaard Golf, der er værtsklub for Stjernegolf.

Nikolaj Jakobsen elsker golf og har været så god til spillet, at hans laveste handicap har været 4.

-I de seneste fire-fem år har jeg ikke haft mulighed for at spille ret meget på grund af mit engagement som træner på højt niveau, så mit handicap er steget til 7,9, som jeg næppe kan spille op til. Det reelle handicap netop nu er vel snarere omkring 11, siger Nikolaj Jakobsen.

Den succesrige landstræner var tidligere medlem af golfklubben i Svendborg, før trænerjobbet førte ham til Tyskland. Når jobbet i Rhein-Neckar Löwen afsluttes i denne sommer, vender han med familien tilbage til Svendborg for at bosætte sig. Måske bliver Svendborg igen hans klub, måske bliver det den nærliggende Great Northern i Kerteminde.

Men først gælder det Stjernegolf i Horsens, hvor landstræneren glæder sig til mødet med en masse gode venner fra tidligere – og ikke mindst til at medvirke til at skaffe økonomiske midler til syge og udsatte børn.

-Stjernegolf er en god blanding af hygge og socialt samvær med nogle mennesker indenfor både håndbold og fodbold, man ikke ser så tit. Men jeg er først og fremmest glad for, at vi på den måde kan medvirke til at støtte nogle syge børn. Hvis de bare får det én eller to procent bedre, vil det være det hele værd, siger Nikolaj Jakobsen.

Overskud på 10 mio. kr.
-Stjernegolf er kun en af mange aktiviteter, som KidsAid tegner sig for året igennem. Det årlige overskud på Stjernegolf ligger på to mio. kr. (2018), men sammenlagt førte aktiviteterne i 2018 til en værdi for børnene på 10 mio. kr., siger Henrik Lundorff.

KidsAid blev startet i 2000 på initiativ af den midtjyske bankmand Søren Bach fra Herning, der i dag er direktør i Artha Kapitalforvaltning.

-Det er fantastisk, at der år efter år er så stor opbakning til vores arrangementer. Jeg er taknemmelig over, hvor mange der hvert år stiller op i den gode sags tjeneste. Hvad enten det er GolfAid eller andre projekter, så får vi altid en god respons fra de mange kendisser, der deltager i vores arrangementer, så det er helt sikkert noget, der varmer, siger Søren Bach.

Kendte ambassadører
Blandt de sikre deltagere hvert år er komikeren Uffe Holm, der også er blandt ambassadørerne for KidsAid, lige som den tidligere landsholdsmålmand i fodbold, Thomas Sørensen, der også sidder i bestyrelsen for KidsAid.

Horsens Golfklubs hul 18, der kan volde mange deltagere i Stjernegolf problemer.

-Det er altid en fornøjelse at deltage i Stjernegolf, hvor jeg har været med i en årrække. KidsAid gør et enormt stykke arbejde med at hjælpe børn og unge, der har fået en svær start på livet. Hvis jeg ved min blotte tilstedeværelse kan hjælpe med det arbejde, gør jeg det hellere end gerne, siger Uffe Holm.

Også den tidligere Le Mans-konge og racerkører Tom Kristensen er sikker deltager som ambassadør for KidsAid. Af andre kendte navne som deltagere kan nævnes Allan Gaarde (fodbold), Daniel Jensen (fodbold), Frank Pingel (fodbold), Jes Høgh (fodbold), Kasper Hjulmand (fodbold), John Sivebæk (fodbold), Anders Bircow (underholdning), Carsten Bang (underholdning), David Owe (underholdning), Joachim Knop (underholdning), Kim Sjøgren (underholdning), Lars Ranthe, (underholdning), Brian Nielsen (boksning), Camille Andersen (håndbold), Gert Bo Jacobsen (boksning), Hans Nielsen (speedway), Kim Bildsøe Lassen (journalistik) og Lars Krogh Jeppesen (håndbold).

Værtspar for galle-aftenen fredag i Forum Horsens er Claus Elming og Sarah Grunewald.

KidsAid:

Ny Østergade 9, 4. sal. 1101 København K.

Direktør: Henrik Lundorff

Grundlagt i 2000 af den nuværende bestyrelsesformand Søren Bach. I

bestyrelsen bl.a. den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen.

Formål: Støtte til danske hospitalers børneafdelinger ved at skaffe midler

til unikke oplevelser med eksempelvis musik, trylleri, koncerter og sportsbegivenheder.

Stjernegolf 2019:

Torsdag 20. juni 19.30: Care Club-arrangement

Fredag 21. juni kl. 9.00-16.00: Stjernegolf. Kl. 17.45: Gallamiddag (Forum).

Lørdag 22. juni kl. 11.30-16.30: Stjernegolf. Kl. 18.30: Afslutningsmiddag (Forum)

Sted: Horsens Golfklub og Stensballegaard Golfklub

En række berømtheder inden for sport, musik, kunst, tv, underholdning og erhverv stiller op i golfturneringen fredag og lørdag, mens der er gallaaften fredag med auktion og en række kunstnere på scenen.

Deltagere: 200 (golf) og 350 til gallamiddag.

Tilskuere: Der er fri adgang for tilskuere til at overvære Stjernegolf i Horsens Golfklub og Stensballegaard Golf.

Billedetekst: Landstræner Nikolaj Jacobsen fejrer triumfen med VM-trofæet og familien.

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------