Santander
SUPER-RUNDER AF DANSKERNE PÅ MOVING DAY

SUPER-RUNDER AF DANSKERNE PÅ MOVING DAY

Af Søren Amstrup

På en dag hvor der blev scoret virkelig lavt på Augusta, var det særligt vigtigt for danskerne at gøre det samme for at følge med. Amerikanske Patrick Cantlay satte standarden tidligt ved lørdagens tredje runde af The Masters, da han startede to over par og sluttede seks under og i top 10.

Det må have givet de senere starter blod på tanden, og der blev også scoret lavt om eftermiddagen. Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen startede i hælene på hinanden henholdsvis klokken 12.35 og 12.45 lokal tid. Lucas gik først med amerikanske JB Holmes, mens Thorbjørn var ude med Kevin Kisner. De to amerikanere vandt i øvrigt henholdsvis Genesis Open og Dell Technologies Match Play tidligere på sæsonen.

Begge danskere startede i to under par, fem slag efter de førende, men de hoppede begge med på birdie-toget tidligt. Således fik de begge par på første, mens de var på green i to på det lange par fem hul 2. Det betød birdie til begge danskere, og derefter blev det to forskellige historier for de danske stjerner. Debutanten Lucas Bjerregaard kæmpede med at holde sig under par for dagen og sluttede stærkt, mens den marginalt mere Augusta-erfarne Thorbjørn støt og roligt kæmpede sig mod toppen af leaderboardet.

Læs også: Historisk leaderboard ved Masters

Lucas fik en bogey på fjerde og en dobbelt på sjette, og derfor blev det op ad bakke for nordjyden. Men der skulle mere til at slå Lucas ud. Par 5 hullet ottende gav en tiltrængt birdie, og da han vendte var han blot et slag over for dagen. Allerede på hul 10, der så mange gange har dannet ramme om omspil om Masters-sejren, fik Lucas slået ind til fire meter fra pinden, og puttet trillede i for endnu en birdie.

De svære huller 11 og 12 gav to gange par, mens afslutningen på Amen Corner gav danskeren endnu en flot birdie. Lucas kom dermed under par for dagen, og han var på daværende tidspunkt på en delt 23. plads. 14. hul blev til en par, og på 15. lagde han sit andet slag ind til to og en halv meter for eagle. Den blev trillet i, og så var danskeren tre under for dagen og på en delt 17. plads i fem under samlet.

Det legendariske 16. hul gav en par til Lucas, og på 17. skulle han kæmpe for sin par, da han var kort af green i to, men det lykkedes at holde sammen på runden og ikke miste momentum. Dermed var han stadig fem under samlet og på en delt 17. plads inden sidste hul. På 18. var han i green side bunkeren, og han kom ikke tæt på med sit tredje slag, men til gengæld trillede han et langt putt i for par. Det betyder, at Lucas tager en god portion selvtillid med ind i finalerunden søndag idet han er fem under samlet, seks slag efter den førende Finau i skrivende stund, på en delt 16. plads. Flot kæmpet af danskeren.

Thorbjørn Olesen startede også to under par, og efter birdien på andet kom der en sten i skoen med en bogey på femte. Derefter kiggede Ryder Cup helten sig ikke tilbage. Birdie på sjette, par på syvende, og så endnu en birdie på ottende. For-ni blev afsluttet med en par på niende og fulgt op med endnu en par på tiende.

På det svære hul 11 slog Thorbjørn sit andet slag ind til to meter fra pinden, og dermed kom han tre under for dagen og fem under samlet. Hul 12, i manges øjne verdens smukkeste par 3 hul, blev det til en stensikker par, og på 13. slog han sit andet slag ind til 12 meter fra pinden. Et putt for eagle kom tæt på, og birdien var en realitet. Seks under samlet og ind i top 10. På fjortende rullede han et udfordrende putt i for par, og på femtende kunne han fra fairway se Lucas rulle sin eagle i. Den kunne Thorbjørn ikke kopiere, men han måtte “nøjes” med en birdie. Syv under par og en delt sjetteplads.

På det drilske hul 16 rullede Thorbjørn et putt på et par meter i for par efter hans teeslag var trillet ned ad bakken. På 17. måtte han også kæmpe for par, da birdieputtet var omkring 17 meter, men han holdt sig på syv under par.

På 18. slog danskeren desværre over green med sit andet slag, og det betød, at han skulle ind og i for at bevare runden i fem under for dagen. Det lykkedes desværre ikke, og “Thunderbear” måtte notere en ærgerlig bogey på sidste hul. Men en flot runde i fire under par, seks under samlet, rækker til en delt 12. plads og en fin position inden finalerunden.

Leaderboard, live scores og alle slag fra alle spillere kan ses på Masters hjemmeside.

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------