SUVERÆNE MCILROY SMADREDE AL MODSTAND I CANADA MED 61’ER

SUVERÆNE MCILROY SMADREDE AL MODSTAND I CANADA MED 61’ER

Af Søren Amstrup

Rory McIlroy er flyvende inden næste uges US Open på Pebble Beach. Efter sejren på TPC Sawgrass ved The Players Championship i marts viste McIlroy endnu engang hvorfor han stadig regnes som en af verdens allerbedste golfspillere. Søndagens finalerunde kunne han ikke have skrevet bedre, og sejren ved RBC Canadian Open blev knusende.

Rory startede side om side med Matt Kuchar og Webb Simpson på 13 under, men det stod hurtigt klart, at nordireren ikke var til at matche denne søndag.

Fem birdies på de første syv huller noterede verdens nummer fire, og så var sagen egentlig afgjort. De eneste reelle spørgsmål var hvor mange slag sejren blev på og om Rory kunne nå den magiske 59’er.

Begge spørgsmål kom nærmere et svar, da han birdiede hullerne 11, 12, 13 og 14 inden han midlertidigt satte sig selv tilbage til otte under for dagen på 16. På 17. var han tilbage på sporet, og her lagde han sit andet slag på par 5 hullet 75 centimeter fra flaget. Sikker eagle og så var McIlroy pludselig 10 under for dagen og førte med 8 slag. Nu krævede det kun en birdie på 18. for McIlroys første 59’er i karrieren. Sejren var sikret, og avancement til tredjepladsen på verdensranglisten ligeså.

Læs også: Tinning hentede flot placering i Schweiz

Han slog sit andet slag i greenside bunkeren, og derfra skulle han hole for en 59’er. Det lykkedes ikke, men en finalerunde i 61 slag efter en afsluttende bogey for McIlroy, der sikrede karrierens 16. sejr på PGA Touren. Nordireren endte i 22 under par og vandt helt suverænt.

Matt Kuchar startede ligeledes på 13 under par, og han sluttede på samme score efter en middelmådig runde i par. Det rakte til en delt fjerdeplads. En placering han delte med Brandt Snedeker, mens hjemmebanefavorittten Adam Hadwin tog sjettepladsen alene.

Shane Lowry fra Irland delte andenpladsen  med Webb Simpson i 15 under par.

Adam Hadwin og Graeme McDowell sikrede begge billetter til The Open Championship i næste måned qua slutplaceringer i top 10 bag spillere, der allerede var kvalificerede.

Slutstilling RBC Canadian Open 2019

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------