SVÆRE FORHOLD VED DM I ESBJERG

SVÆRE FORHOLD VED DM I ESBJERG

Af Pressemeddelelse

Årets Danmarksmesterskab i slagspil blev afgjort i dag søndag på Esbjerg Golfklubs mesterskabsbane i Marbæk. Efter tre dage i sol, vind, regn og blæst var det to fortjente vindere, der kunne løfte trofæet.

Det blev en udfordring fra 1. slag og Marbæk er ikke for børn eller sarte sjæle. Spillerne blev mødt af  grov rough, lækre fairways, smuk blomstrende lyng, lidt blæst, byger fra vest og lynhurtige greens.

Chef greenkeeper Morten Terkelsen og hans team leverede en bane i international standard.  Spillerne skulle testes i alle spillets facetter inden mesteren kunne findes.

Som formand for DGU, Jim Staffensen, udtrykte det i sin takketale:

”Slagspil er den rigtige form for golf. Her har du alle dine slag og alle dine runder med i bagagen hele vejen rundt og fra runde til runde. Ingen kan gemme sig”.

Høje vinderscores

Vinderscores vidner om et felt af spillere i modvind. Hos damerne tog Matilde Fredensborg, Hedeland Golfklub, sejren. Matilde førte fra start til mål, men der blev alligevel spænding på de sidste huller.

Louise Markvardsen, Smørum Golfklub gik nemlig sidste runde i 1 under par og var længe bedst i klubhuset. Vinderscoren blev +9.

Hos herrerne gik sejren til Andreas Lundin, Kokkedal Golfklub, efter et tæt parløb med Jacob Jørgensen, Sønderjylland Golfklub. Vinderscoren blev her +1.

DM i slagspil var for Esbjerg Golfklub et step op.

”I 2015 tog vi imod Santander finalerunden og denne gang blev det så DM i slagspil. ” , fortalte klubbens formand Per Fisker.” Vi har igen fået bekræftet at Marbæk er en Mesterskabsbane, der kan udfordre selv de bedste spillere.

Derfor vil vi gerne huse andre store nationale eller internationale turneringer frem imod vores 100 års jubilæum i 2021.”

Bjørnejagt

Ved dette DM i slagspil blev der indledet en Bjørnejagt. Thomas Bjørn har banerekorden på Marbæk. Den er fra 1995 og lyder på 64 slag eller 7 under par.

For damerne er det Solheim Cup aktuelle, Caroline Masson, der har rekorden. Den lyder på 67 slag.

Ingen kunne komme i nærheden af disse rekorder. Nærmest kom Matilde Fredensborg og Morten Lykkegaard, som begge fik et golfophold i præmie.

Så Bjørnejagten fortsætter – Det samme gør topgolf på Marbæk.

 

 

Relaterede artikler

X