Svenskerne sidder på europæisk kvindegolf

Svenskerne sidder på europæisk kvindegolf

De svenske kvinder har i høj grad indtaget europæisk golf.

Det blev for alvor afgjort, da Caroline Hedwall søndag vandt tourfinalen ved Ladies European Tour, og landsmanden Linn Grant vandt ranglisten Race to Costa del Sol. Det gjorde Grant endda foran for andre svenskere, henholdsvis Maja Stark og Johanna Gustavsson på anden- og tredjepladsen.

Hedwall vandt tourfinalen efter omspil mod Morgane Metraux fra Schweiz, mens Grant fik en tredjeplads og sikrede sin ranglistesejr for 2022.

Med en 42. plads endte Nicole Broch Estrup bedst på 2022-ranglisten. Dernæst ligger Emily Pedersen på en 65. plads efter en sæson, hvor hun primært har lagt sine kræfter på LPGA. Rookie Smilla Sønderby endte på en 69. plads og er dermed sikret et kort til Ladies European Tour i den kommende sæson.

Det var altså en altdominerende svensk indsats på den europæiske side af international kvindegolf i 2022-sæsonen. Der er tilmed meget, som tyder på, at den tendens fortsætter. På amatørsiden er der nemlig masser af talentfulde svenskere på vej frem. Eksempelvis ligger stortalentet Ingrid Lindblad som nummer to på amatørernes verdensrangliste.

Related posts

X