Taylor vinder efter forrygende afslutning i ørkenen

Taylor vinder efter forrygende afslutning i ørkenen

Vejret har drillet hele ugen ved WM Phoenix Open og søndag måtte arrangørerne igen lade de kølige februar nætter bestemme hvornår der kunne spilles golf. Frost natten til søndag betød, at man ikke kunne spille golf før frosten var væk.

Tredje runde skulle først spilles færdig, så spillerne i de sidste bolde havde en dag med op mod 29 hullers golf foran sig, og det endte ovenikøbet med at to spillere skulle spille ekstra huller for at finde vinderen.

Nick Taylor havde åbnet med at tangere banerekorden i 60 slag i første runde, og canadieren var med i kampen om sejren søndag. I løbet af fjerde runde var det en kamp mellem tre spillere. Verdens nummer et og vindere i både 2022 og 2023, Scottie Scheffler, fik en stribe birdies tidligt på fjerde runde, og lignede en vinder igen, men han begyndte at misse korte putts, og spillede sig ud af det.

Mens fokus var på Scheffler og Taylor rykkede 47-årige Charley Hoffman frem på leaderboardet. Hoffman har i 15 år være sponsoret af WM, og havde derfor fået et wildcard, da han ikke formåede at holde sit fulde PGA Tour-kort efter 2023. Den invitation udnyttede han til fulde. 64 slag i tredje runde, hvor de fleste birdies først kom søndag. Og den score matchede han i fjerde runde. Det var endda uden birdie på det korte 17. og på hul 18 stoppede hans birdieputt få centimeter fra hullet.

Hoffman har ikke vundet på touren i snart otte år, og da han forlod 18. green var han to slag foran  Nick Taylor, der lige havde lavet birdie på hul 15. Det blev til en birdie mere på det ikoniske hul 16. Taylor slog et perfekt teeslag om til halvanden meter, og pludselig var han kun et slag bagud.

Men ligesom Hoffman fik han kun par på hul 17, og da hans drive på 18. endte i rough lignede det en sensationel sejr til Hoffman. Taylor var heldig med at ende i rough da bolden hoppede fra bunkeren ud på græsset. Han slog et perfekt slag op til tre meter, og fik den nødvendige birdie og tvang for sjette gang på ni år turneringens afgørrelse ud i omspil med sin tredje birdie på de sidste fire huller.

Her spillede både han og veteranen Hoffman helt fantastisk. Hul 18 blev delt i birdies, og mens solen var ved at gå ned spillede de igen hul 18. Denne gang smuttede Hoffmans putt lige forbi, og så stod Taylor med et putt på knap fem meter for sin fjerde sejr på PGA Tour. Det putt kan ses her:

 

Præcis som da han vandt hjemme i Canada sidste sommer var det et putt i omspillet, der sikrede ham sejren, og Nick Taylor snød Hoffman for den store comeback-sejr.

Med sejren rykker Nick Taylor op som nummer seks på FedEx Cup-ranglisten og ind i verdens top-30, og er nu den højst rangerede canadier foran Corey Connors og Adam Hadwin. Dermed er han på vej mod OL for Canada og fik samtidig så mange point, at pladsen på Presidents Cup holdet, der skal spille hjemme i Canada, blev sikret.

 

 

Related posts

X