TEAM USA GENVINDER SOLHEIM CUP

TEAM USA GENVINDER SOLHEIM CUP

Af Søren Amstrup

Europæerne startede stærkt, men USA har netop genvundet Solheim Cup på hjemmebane i Iowa.

Efter et par stærke dage førte amerikanerne med 10½ mod europæernes 5½ points inden dagens 12 single-matcher. Europæerne fik ellers en flyvende start og førte tidligt i tre af de første fire matcher. Ikke mindst takket være svenske Anna Nordqvist, der var oppe mod amerikanernes største stjerne Lexi Thompson. Svenskeren startede som lyn og torden med fire birdies, og hun førte tidligt i matchen med 4UP. Men Lexi Thompson, der har været så meget igennem denne sæson, viste en moral af sjældne dimensioner. På bagni lavede hun intet mindre end syv birdies, og det lykkedes hende at vende matchen.

På 17. hul var Thompson således oppe med én, og hun havde et putt på godt en meter til at gå 2UP og dermed vinde matchen. Det putt missede hun, og på 18. slog Nordqvist et fantastisk 8-jern helt ind til pinden for en givet birdie, og da Thompson missede sin birdie, endte matchen med et halvt point til hver. Noget af en thriller for den første match.

https://twitter.com/LPGA/status/899340036088508417

I den næste match kunne Englands Georgia Hall sikre europæerne endnu et halvt point, men hun missede sit korte par-putt, og dermed vandt Paula Creamer den indbyrdes match, og nu første USA pludselig 12-6. Da USA var forsvarende Solheim Cup mestre, skulle de blot bruge 14 points for at beholde trofæet, og kort efter gjorde Christie Kerr det til 13-6, da hun besejrede Mel Reid med 2&1.

Det blev Lizette Salas, der sikrede amerikanerne det afgørende point, da hun slog Jodi Ewart Shadoff med 1UP på 18.

Danske Emily K. Pedersen måtte desværre forlade Solheim Cup med tre nederlag i lige så mange matcher, men danskeren fik undervejs vist sin berettigelse og noget flot golf. Søndag tabte hun dagens sidste match til Danielle Kang.

Tillykke til Juli Inkster og det amerikanske hold med sejren, der endte på 16½-11½.

Detaljer fra Solheim Cup kan læses her.

Relaterede artikler

X