THE OPEN: OLESEN OG KJELDSEN ER PÆNT MED

THE OPEN: OLESEN OG KJELDSEN ER PÆNT MED

Af Nicolai Jaquet
Links golf kan være ubarmhjertigt. Det viste anden runde af The Open, hvor Royal Birkdale for alvor fik ram på en stor del af feltet, der kunne notere den ene score over par efter den anden. Turneringens danske islæt viste fine takter, men måtte til sidst tage til takke med to runder over par.

Årets tredje major, The Open Championship, blev for alvor skudt i gang fredag. Efter en torsdag, hvor scorebetingelserne var fordelagtige, så blev det særligt svært fredag. På Royal Birkdale ved Southport viste det engelske vejr tænder. Vinden fik rusket de små hvide bolde godt rundt på anlægget, mens regnen fik gennemblødt det stjernespækkede felt.

Thorbjørn Olesen var ude i en af de tidlige bolde, og det så i en overgang rigtig godt ud. To birdies på de første fem huller betød, at Thorbjørn en overgang lå på en delt tiendeplads. Desværre endte det hurtigt, da han allerede på sjette hul måtte notere en ærgerlig dobbeltbogey. I alt blev det til en runde i to over par, hvilket Thorbjørn også ligger i samlet. Det rækker til en placering som delt nummer 25.

LÆS: The Open: Thorbjørn er finaleklar – Kjeldsen godt på vej efter god start

Søren Kjeldsen fik også en glimrende start på runden. Efter tolv huller lå Kjeldsen i imponerende tre under for runden på en delt sjetteplads. Desværre fulgte to bogeys og en dobbeltbogey lige efter. Kjeldsen lavede en fin birdie på 17., men sluttede af med endnu en bogey. I alt endte det med en runde i en over par – 71 slag. Samlet er han ligesom Thorbjørn to over på en 25. plads.

I front er Jordan Spieth. Verdens nummer tre gik en efter omstændighederne rigtig flot runde i en under par og er samlet i seks under par. Det giver ham en føring på to slag ned til landsmanden Matt Kuchar, der måtte notere en score i en over par.

På tredjepladsen finder vi evigt unge Ian Poulter. Han ligger i tre under par, og har selskab af U.S. Open vinderen, Brooks Koepka. Poulter og Koepka har et slag ned til skotten Richie Ramsay, der er alene på femtepladsen i to under.

Rory McIlroy gik en fantastisk runde i 68 slag – to under par. Han var en af kun otte spillere, der formåede at notere en runde under banens par. Nordireren befinder sig på en delt sjetteplads plads i en under par. Den placering deler han med Gary Woodland, Richard Bland og Austin Connely. I alt er kun ni spillere under par.

Vinderen fra 2015, Zach Johnson, noterede dagens bedste runde. 66 slag – fire under par – kom han rundt i, og er placeret på en delt 21. plads i en over par samlet.

Den forsvarende mester Henrik Stenson gik i tre over par og er placeret side om side med Kjeldsen og Olesen.

LÆS: Øvrige tournyheder: Nanna fører igen på Symetra

Ubarmhjertig dag
Vinden på den engelske vestkyst voldte store problemer for de mange spillere. Royal Birkdale spilles under The Open til par 70, og der var hele seks spillere, der måtte notere scores på 80 slag eller dårligere.

Flere af de store stjerner missede også cuttet, der endte med at ligge i fem over par. 78 spillere er dermed med lørdag.

Blandt dem, der missede cuttet, findes blandt andet Phil Mickelson, der gik i syv over par fredag. Udover Phil så måtte spillere som Shane Lowry, Bill Haas, Tyrrell Hatton, Louis Oosthuizen, Patrick Reed, Francesco Molinari og ikke mindst Justin Thomas, der gik en mareridtsrunde i 80 slag, holde tidlig weekend. Thomas sejlede ned af leaderboardet fra tre under til syv over par.

I morgen ruller The Open videre. Heldigvis er både Kjeldsen og Olesen med i weekenden, og med så svære scorebetingelser, som vi så fredag, er mulighederne for at udnytte ‘moving day’ bestemt til stede. Danskerne har i hvertfald i glimt vist gode takter. Og på trods af Spieth ligner en mand, der bliver svært at nå, så er der lige nu ‘kun’ fire slag op til en delt femteplads. Meget kan ske endnu med to runder tilbage.

Viasat Golf sender tredje runde fra klokken 11.00 i morgen lørdag.

The Open Championship leaderboard kan ses her

Til sidst kan man lige nyde Chris Wood på 18. Englænderen skulle efter alt at dømme bruge en birdie for at sikre sig, at han klarede cuttet, men den tårnhøje Wood ville ikke nøjes. En hole-out for eagle og så endte Wood i samlet tre over – to slag inden for cutgrænsen. En par havde nu i sidste ende vist sig at være nok, men mon ikke Chris Wood er pænt tilfreds alligevel.

Relaterede artikler

X