THORBJØRN OGSÅ UDE AF ÅRETS U.S. OPEN

THORBJØRN OGSÅ UDE AF ÅRETS U.S. OPEN

Af Mogens Nielsen

Da Thorbjørn Olesen uden birdies på kortet, gik seks over par i sin anden runde, betød det exit for ham også i U.S. Open. Cuttet faldt i to over par og 79 spillere er videre.

Thorbjørn Olesen led samme skæbne som Lucas Bjerregaard, da han efter anden runde i seks over par missede cuttet. Thorbjørn fik aldrig rigtigt gang i det spil, vi ved han kan levere. Alligevel var det først efter bogies på 11. og igen på 16. hul (Banens andet og syvende hul), der afgjorde det. At Thorbjørn så sluttede seks over par efter dobbeltbogey på sidste hul, havde kun betydning for placeringen.

Begge danskere får dog en lille trøst i form af en check på omkring 9.000 euro i lighed med de øvrige, der er slået ud. Det er kun i Majors, der er pengepræmie til de missede cuts. En foranstaltning der grundet omkostningerne ved at deltage, skal forhindre afbud fra kvalificerede, knap så etablerede spillere.

Cuttet blev som nævnt to over par og klaret af 79 spillere, idet hele 24 spillere endte i netop to over par på en delt 56. plads. De senere år har cuttet i U.S. Open været top 60 og lige uden ti slagsregel – hvilket i øvrigt ikke ville have haft betydning alligevel, da den førende nu er ni under par.

Læs også: Lucas kastede driveren i havet og sluttede i 13 over par

Justin Rose gik anden runde i et slag under par og kom til syv under par. På et tidspunkt var også Louis Oosthuizen syv under, men han faldt et slag tilbage senere. Længe var syv under lig med føringen, men sidst i runden kom Gary Woodland ind i ni under par efter en flot og fejlfri runde i 65. Oosthuizen er på tredjepladsen i seks under par.

Brooks Koepka vandt turneringen både i fjor og i 2017. Han er fem slag efter Woodland og kan stadig nå at blive den første i mere end hundrede år, der vinder turneringen tre år i træk.

Stort set alle de største navne  klarede cuttet. Justin Thomas er eneste mand fra verdensranglistens top ti, der blev sendt ud. Den norske amatør Viktor Hovland er også videre sammen med tre øvrige amatører af de 15, der var til start.

U.S. Open, Stilling og Livescoring

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------