THORBJØRN OVERHALEDE KJELDSEN PÅ OWGR

THORBJØRN OVERHALEDE KJELDSEN PÅ OWGR

Som omtalt i referatet fra anden runde, ville Thorbjørn Olesen overhale Søren Kjeldsen på verdensranglisten, hvis han sluttede i top 50 og foran Kjeldsen i Irish Open. Der blev også gode point og fremgang til Joachim B. Hansen. Jon Rahm rykkede ind som nummer otte, men uden en særlig regel for listen, havde han været nummer to!

Før finalerunden i Irish Open tydede intet på, at Thorbjørn Olesen ville overhale Søren Kjeldsen i denne uge på verdensranglisten. Dels lå Søren i top 30 og Olesen uden for top 50 og sidstnævnte skulle både slutte bedst af de to og også være i top 50, hvortil der var point i turneringen.

Men som bekendt sluttede Thorbjørn med en rigtig god runde og Kjeldsen faldt tilbage og sluttede uden point. Dermed Rykkede Thorbjørn Olesen fra nummer 78 til 77 og Kjeldsen fra nummer 77 til 79. Forskellen på de to er dog fortsat marginal og de kommende uger kan sagtens byde på skiftende føringer, om end det for øjeblikket ser ud som, det er Olesen der er i bedst form.

Jon Rahm vandt Irish Open og løb med den store check og også 48 verdensranglistepoint og rykkede på listen ind i top 10 som nummer otte fra en 11. plads ugen før. Med til historien hører, at Rahms gennemsnit på 6,58 er beregnet på 40 spillede turneringer, som minimumsreglen er i systemet. Faktisk har han kun spillet 27 tællende turneringer, så hans ‘reelle’ gennemsnit er lige under 9,75. Uden minimumsreglen, ville han derfor have ligget nummer to i verden. Det betyder dog også, han kan spille en del turneringer, uden hans turneringstal stiger, hvilket alt andet lige kun kan betyde et stigende gennemsnit.

Udover fremgang på listen til Olesen, var Joachim B. Hansen eneste dansker, der også rykkede den rigtige vej. Det gjorde han med sine 1,34 point for den delte 11 plads i Prag. Joachim rykkede fra nummer 615 til 5,94.

Joachim havde en dobbeltbogey på tredjesidste hul i Prag og sluttede i 15 under par. En par på hullet havde betydet 17 under par og en delt syvendeplads, selvsagt til endnu flere euro og point til verdensranglisten og yderligere avancementer på begge lister.

Mandagens verdensrangliste kan ses her

Relaterede artikler

X