TJEKKISKE PERLER

TJEKKISKE PERLER

Af Jimmy Bak.

I det østlige Tjekkiet ligger flere golfbaner i en høj kvalitet. Omgivelserne er en fryd for øjet, da de fleste af golfbanerne ligger for foden af Beskydy-bjergene.

Transporten er hurtig og billig, da Norwegian flyver direkte til Krakow i Polen. Og herfra er der under to timers transfer i bil. På den anden side af grænsen i det østlige Tjekkiet ligger flere golfbaner i en højere kvalitet, end man regner med. Omgivelserne er en fryd for øjet, da de fleste af golfbanerne ligger for foden af Beskydy-bjergene.

– Læs mere: Årets Klub og Ildsjæl

Flere af golfanlæggene har fine overnatningsmuligheder, så man enten kan have en central base eller skifte lokation. Det er også muligt at bo meget eksklusivt på Miura Hotel, der er nabo til Prosper Golf Resort i Celadna.

Den flotte udsigt til slottet fra golfbanen på Park Golf Club

Miura Hotel er futuristisk i sit design og fyldt med kunst lige fra de enorme figurer, der pryder facaden, til Andy Warhol og ikke mindst den lokale verdenskendte Damien Hirst indenfor.

Naboen Prosper Golf Resort investerer i øjeblikket massivt i golfturismen. Udover nyrenoverede værelser i selve hovedbygningen, står der i foråret 2020 et helt nyt hotel klar med lækre værelser og større lejligheder. Tee House, som det kaldes, har en flot udsigt over golfanlægget fra de fleste rum, som er store, lyse og rummelige i skandinavisk stil.

Prosper Golf Resort har to 18 hulsbaner med hver deres udtryk. Uanset hvilken bane, man vælger, er kvaliteten i top, og det er også derfor, at European Tour var forbi i 2009 til 2011. Og det er faktisk muligt at spille hullerne, som de professionelle gjorde. The European Course er nemlig de bedste huller sammensat fra The Old Course og The New Course.

Nul picknick i parken
 Park Golf Club er en speciel golfoplevelse i en gammel aristokratisk slotspark, hvor man mærker historiens vingesus fra dengang Rothschild-familien ejede slottet fra 1844 til1 945. Golfklubben blev dannet i 1968, og kun to år efter åbnede golfbanen med 18 huller. Det er banearkitekten Jan Cieslar, der skånsomt har designet banen ind i slotsparken.

Det er en af de ældste og største golfbaner i Tjekkiet, men man skal ikke lade sig snyde af den megen plads på hullerne, for det store antal træer, der er flere hundrede år gamle, er tit i vejen. Det originale orangeri fungerer i dag som klubhus, og det er også muligt at overnatte på slottet i en luksuriøs lejlighed. Standen på banen lever fuldt ud op til de fornemme omgivelser, og de forskellige huller er så godt gemt, at man ikke ænser andre på banen.

Golf & Ski Resort Ostravice ligger lige midt imellem de to højeste tinder af Beskydy-bjergene Lysa Hora og SMRK. Det er banearkitekt Chris Johnson, der har designet denne mesterskabsbane i det åbne parklignende landskab.

Der er stor højdeforskel på de 18 huller, hvor de første ni ligger lavt og har masser af vand på den første del. De sidste ni huller ligger højt og har flere træer. Generelt for hele banen er rigtig mange bunkers, store greens og hele fem teesteder at vælge i mellem.

Overnatning i hytter
 Det er muligt at overnatte i lækre hytter i gåafstand fra klubhuset. Et klubhus, der også rummer spa og wellness i kælderen. Om vinteren, når det hele dækkes af sne, omdannes området til et sandt slaraffenland for langrendsløbere.

Ropice Golf Resort er en 18 hullers par 72-bane, der er rangeret i top 10 i Tjekkiet. Den er designet af den østrigske banearkitekt Hans George Erhardt, og hvert år afholdes Czech PGA her. Golfbanen har mange udfordringer i form af et stort antalt bunkers, vand, høje træer og buske. Den er meget kuperet på de første ni huller, der også føles længere end de sidste ni.

Især de skrånende fairways giver sved på panden, hvor den rigtige placering kan være forskellen mellem birdie eller bogey. Greens har interessante former med skjulte fald, der gør dem svære at læse.

Der er flere og flere, der opdager alle golfperlerne i Tjekkiet, og det er blevet et meget populært rejsemål for golfturister. Og det uanset om turen er en forlænget weekend eller en hel uge.

Billedetekst: Ø-green på hul 15 på Prosper Resort.

Relaterede artikler

X