TYSKLAND IGEN IGEN

TYSKLAND IGEN IGEN

Af Peter Nielsen.

Tyskland har altid været noget særligt for mig. Men da jeg opdagede området omkring Timmendorfer Stand i det nordtyske, blev det noget specielt.

Da det danske band Nephew skrev sangen igen og igen og, skrev de om et stort forventningspres til sig selv. Det er altid svært at gentage en succes, hvilket Nephew måtte sande efter et utal af store hits.

– Læs mere: Årets Klub og Ildsjæl

Når vi taler om musik, rejsemål eller golfbaner, er det op til den enkelte at vurdere, hvad der gør oplevelsen til en succes og rører noget særligt i en.

Der er ingen tvivl om, at området omkring den nordtyske kommune og badeby, Timmendorfer Stand, bringer noget særligt frem i mig. Det er et sted, der aldrig skuffer mig, trods mine tårnhøje forventninger, inden jeg drager afsted. At jeg kan sætte mig ind i min bil og få timer senere er i et lækkert område ved Lübeck Bugt med dejlige golfbaner, er bare fedt.

Mange muligheder
Der er 10 golfbaner i nærheden af Timmendorfer Strand. Hovedbyen har en charmerende sydlandsk stemning over sig og minder mest af alt om et stort ferieparadis. Herfra kan man udforske golfens glæder, og dem er der mange af. Ikke mindst Golfanlage Seeschlösschen og Maritim Golfpark Ostsee, der ligger meget tæt på centrum og er to rigtig gode golfbaner.

Området omkring Timmendorfer Strand føles som et lille ferieparadis. Der er flere lækre hoteller, hvor Maritim-kæden har opført to der rager godt op i landskabet.

Golfanlage Seeschlösschen ligger ikke mere end et par kilometer fra centrum. Her er hele 36 golfhuller fordelt på to baner. Nordbanen er klubbens mesterskabsbane med et lækkert design, kuperede huller og tilpas sværhedsgrad. Sydbanen er en kort bane på kun 3.600 meter. Banen ligger ud til den mest maleriske sø, som er et syn for guder. Der er en rigtig god stemning omkring anlægget, hvor det er muligt at bo på et af de mange værelser. Restauranten er også et besøg værd, og der er endda en spa-afdeling for de vandglade.

Maritim oplevelse
Et kort drive herfra ligger den anden bane nær centrum af Timmendorfer Strand. Maritim Golfpark Ostsee råder over 27 huller fordelt på tre sløjfer. Der er mange søer på banen, der giver en naturlig udfordring, men ellers er banen bestemt til at tale med.  På den ene sløjfe, Warnsdorf Course, møder du hullet ’beauty and beast’. Et 400 meter par 4-hul med en gigantisk sø til højre for hullet og vand tværs over banen. En nydelse af et golfhul. Sløjfen og måske også runden slutter med hullet med det anderledes navn ’happy end’. Hvorvidt runden sluttede lykkeligt, da jeg spillede banen, vil jeg lade stå hen i det uvisse, men der er bestemt muligheder for en lykkelig afslutning på det medgørlige par 5 hul.

Ferieparadis
Jeg opdagede Timmendorfer Strand for en del år tilbage og har været der en del gange siden. Der er strand og vand så langt øjet rækker, en hyggelig by med gode restauranter og nogle lækre hoteller. Der er virkelig en sydlandsk stemning over byen, og det er ikke helt til at forstå, at den kun ligger halvanden times kørsels fra den dansk-tyske grænse. Når jeg er her, kobler jeg altid totalt af fra hverdagens stress og jag.

Naturligvis er golfsættet altid med i bilen. Det vil være dumt andet med alle de muligheder der findes i området. Indenfor 25 kilometer er der ikke færre end 10 golfbaner. Jeg har endnu ikke spillet dem alle, men det kommer nok en dag. Det er bestemt ikke sidste gang, at gps’en har kurs mod Timmendorfer Strand, og jeg kan på det varmeste anbefale andre at gøre det samme. Jeg gør det gerne igen og igen.

Billedetekst: Golfpark Ostsee ligger ganske tæt på centrum og råder over mange flotte golfhuller. Her et af dem på sløjfen See-course.

Relaterede artikler

X