U. S. OPEN: ENGLÆNDER I AMERIKANSK SANDWICH

U. S. OPEN: ENGLÆNDER I AMERIKANSK SANDWICH

Af Mogens Nielsen

Der er efterhånden lavet nogle 63’ere i Majors men aldrig lavere. I tredje runde af U. S. Open kom så en mere og den første i netop denne Major. Inden da havde turneringen budt på fire 65’ere som ny banerekord, men de fik ikke lang levetid. Det kunne lugte af et mandags omspil om sejren.

Erin Hills er af Golf Digest rangeret som den 42. bedste golfbane i USA og den ottende bedste public course. Fire spillere havde i løbet af turneringen forbedret banerekorden på 66 slag på den 7.800 yds. lange bane tilbage fra U. S. Amateur i 2011 til nu 65. Skulle man i øvrigt have lyst at spille banen, er greenfee oplyst til 265 dollars. Forholdene og nærmest ingen vind – helt unormalt for denne bane – har dog ikke sat spillerne på den forventede test – men måske søndag, hvor der loves otte sekundmeter vind.

Læs også: Kvartet fører an på Erin Hills

Banerekorden er nu ikke mere 65, som der blev skudt tre af i de indledende runder og Patrick Reed også noterede kort før amerikaneren Justin Thomas (Billedet) kom ind med 63. – den 28. af slagsen i en Major!

Rekorden bragte Justin Thomas på 11 under par totalt, men kun på en delt andenplads, som han deler med Brooks Koepka og englænderen Tommy Fleetwood. Thomas runde bestod af to bogies, ni birdies og en eagle. Han sluttede runden birdie, eagle, hvor han på 18., par 5 slog sit andetslag 310 yds. op til 2,5 meter fra flaget.

Læs også: Noter og stats fra U. S. Open

Netop Fleetwood kom til sidste hul som den førende i 12 under par, men fik så bogey. Hans tredjeslag blev taget af run off’en, hvorfra han puttede op og egentlig ikke var langt fra at hole. Der var ikke meget fart i bolden, der alligevel trillede af i modsatte side, så han måtte chippe den tilbage. Sådanne situationer kunne der let komme en del af søndag, hvis vinden som lovet også kommer.

Brian Harman fra USA er bedst af alle, der han med birdie på sidste hul og 67 kom til 12 under par. Rickie Fowler er alene på femtepladsen i 10 under par og de 13 spillere, der nu er syv under par eller bedre totalt, består udover af Tommy Fleetwood af Kim fra Korea på sjettepladsen og 11 amerikanere! Først på den delte 14. plads finder med den næste europæer, Bernd Wiesberger i seks under par. Reelt har Europa altså kun et skud i bøssen for siden 2010 at hente den femte sejr i U. S. Open, efter ikke at have vundet siden 1970 ved Tony Jacklin.

Ender det i omspil skal der uanset antallet af spillere, mandag spilles over 18 huller. Giver det ikke en afgørelse, så herefter et hul ad gangen, til vinderen er fundet.

U. S. Open, stilling og Livescoring

Related posts

X