US OPEN: SKIDT AFSLUTNING AF THORBJØRN EFTER FLOT START

US OPEN: SKIDT AFSLUTNING AF THORBJØRN EFTER FLOT START

Af Søren Amstrup

Thorbjørn Olesen, verdens nummer 60, er med ved sin tredje US Open, der i år finder sted på den sagnomspundne Pebble Beach Golf Links syd for San Francisco i Californien. Her fortæller vi historien om Thorbjørns første runde som danskeren netop er kommet ind fra.

Det er Thorbjørns 20. major, og US Open er den major som han har spillet færrest gange. Blot to gange har danskeren kvalificeret sig før dette års udgave, og begge gange – i både 2013 og 2018 – blev det til missede cuts.

Thorbjørn har ikke haft nogen supersæson indtil videre, så på den måde havde han mulighed for revanche på flere niveauer denne torsdag ved Stillehavet.

En birdie på fjerde hul fik danskeren tilbage til par for dagen efter en bogey på andet hul, men han kom hurtigt et slag over igen på femte hul, et par 3 hul på godt 170 meter. Men så skiftede momentum for Ryder Cup helten på sjette, et par fem hul på ca. 460 meter. Her skal man ligge i fairway i første slag, og derefter slå i blinde efter greenen, der ligger i lige linje mod havet på en bakke, der er hævet ca. 10 meter over fairway. Thorbjørn slog på green i to, og han holede sit putt for eagle, og pludselig lå han et slag under par og på en delt tredjeplads.

Efter en par på det legendariske korte par 3 hul 7 mod havet, noterede Thorbjørn endnu en birdie på ottende. Den kan ses på USGAs hjemmeside ved at klikke ind i Thorbjørns scorekort via dette link.

Herefter kom der lidt mere ro på runden, og en par på niende blev til en birdie på 10. og en bogey på 11. Derpå fulgte fem par i træk, inden Thorbjørn på 17. noterede en bogey. På 18. slog han i roughen i højre, og det endte med at koste ham endnu en ærgerlig bogey. Thorbjørn Olesen kom dermed ind i par for dagen, og han ligger på en delt 28. plads.

Amerikanske Scott Piercy har taget føringen tidligt torsdag efter en flot runde i fire slag under par. Han deler i skrivende stund føringen med Rickie Fowler, der jagter sin første major-sejr.

Rory McIlroy deler i skrivende stund tredjepladsen i tre under par.

Lucas Bjerregaard går ud klokken 22.36 dansk tid med Luke List og Branden Grace. GOLFavisen følger op med dækning af Lucas’ runde samt opfølgning på første runde generelt.

Du kan følge US Open på Viasat Golf og Viaplay.

Leaderboard 2019 US Open Pebble Beach

 

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------