VERDENSSTJERNER TIL START I HELSINGØRS WIBROE CUP

VERDENSSTJERNER TIL START I HELSINGØRS WIBROE CUP

Af Pressemeddelelse.

Helsingør Golf Club lægger bane til, når DGU Elite Tour II i dagene 30.-31. maj afvikles som sæsonens første elite/ranglisteturnering på grund af Corona-krisen.

Turneringen, der også er Helsingørs traditionsrige Wibroe Cup, får 150 deltagere. 30 kvinder, 90 mænd og 30 junior piger. På grund af restriktioner omkring forsamling af mange mennesker, spilles der 18 huller lørdag og 18 huller søndag, og ikke som normalt i DGU’s eliteturneringer 36 huller lørdag med et efterfølgende cut.

Det er hele den hjemlige golfelite, der samles på den smukke bane i Helsingør.

Særligt kvinderækken er ualmindeligt stærkt besat. Endnu inden tilmeldingsfristen er helt udløbet har 20 af de 30 kvinder i feltet +-handicap, og Danmarks i særklasse to bedste golfspillere, Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen, stiller begge til start. De er hhv. nummer 61 og 68 på kvindernes professionelle verdensrangliste, og stiller op i Helsingør for at få vigtig turneringstræning efter den lange, ufrivillige corona pause, inden det igen går løs på LPGA Tour i USA fra midten af juli.

Blandt de øvrige spillere i damerækken er bl.a. søstrene Amalie og Cecilie Leth-Nissen, Anne Normann og Helsingørs egen Olivia Grønborg, og flere andre landsholdsspillere. Også flere andre professionelle kvinder er med; Louise Markvardsen, Linette Holmslykke og Fie Olsen.

Herrerækken har også professionel deltagelse af bl.a. Challenge Tour-spilleren Marcus Helligkilde, og en stribe af landets bedste amatører. Af de 90 deltagere har ikke færre end 63 af de tilmeldte lige p.t. +-handicap.

Helsingør Golf Club har også overtaget junior pigerækken, da den oprindelige værtsklub måtte opgive at afvikle den. Her deltager 30 af landets bedste pigespillere under 18 år.

Det er en stor opgave for Helsingør Golf Club at afvikle det store arrangement, da der er mange særlige restriktioner at tage hensyn til på grund af forsamlingsforbuddet og de øvrige corona-relaterede forhold. Klubbens frivillige arbejder på højtryk for, at alting kommer til at glide som smurt.

Relaterede artikler

X