VERDENSTJERNE I SVØB

VERDENSTJERNE I SVØB

Af Frits Christensen

Som forsvarende vinder af Made in Denmark 2016 er den 25-årige belgiske Ryder Cup-spiller Thomas Pieters blandt favoritterne til at genvinde titlen på Himmerland Golf & Spa Resort

Thomas Pieters har udviklet sig til en verdensstjerne i svøb på rekordtid, og når disse linjer læses, kan det ikke udelukkes, at han allerede har vundet sin første major-titel.

Efter Porsche European Open for to uger siden rejste det langtslående belgiske stortalent til USA for at deltage i WGC-turneringen Bridgestone Invitational og sæsonens fjerde og sidste major, US PGA Championship.

Thomas Pieters’ resultater siden Made in Denmark-triumfen i 2016 har åbnet alle døre for belgieren, der dog har fastholdt sit medlemskab af European Tour, selv om han også tager sig tid til at spille de store turneringer i USA, som hans resultater har kvalificeret ham til.

På den baggrund er det intet mindre end et scoop, at Thomas Pieters – trods et presset sommerprogram – har fastholdt sit erklærede ønske om at forsvare titlen, som han vandt på Backtee Course i Himmerland 2016.

Debut i Ryder Cup

En af grundene var måske også, at netop den sejr banede vejen for den unge belgier til det europæiske Ryder Cup-hold, som Darren Clarke udtog dagen efter Made in Denmark.

-Jeg har kun gode minder fra min deltagelse i Made in Denmark, siger Thomas Pieters, der blandt sine gode venner i Danmark tæller især Andreas Hartø, men også flere af de andre danske topspillere i samme generation.

-Jeg vidste på forhånd, at jeg ikke kunne nå at kvalificere mig til Ryder Cup-holdet på normal vis selv med en sejr. Darren Clarke havde en masse gode spillere at vælge imellem til sine wild cards, så hvis han ikke valgte mig, ville jeg kæmpe bagen ud af bukserne for at komme med til den næste Ryder Cup, siger Thomas Pieters – vel vidende at det bliver med Thomas Bjørn som kaptajn i 2018 på Le Golf National i Paris.

-Thomas Bjørn har allerede gjort det klart for mig, at han regner med mig som deltager på Ryder Cup-holdet i 2018, så jeg kan ikke tillade mig at svigte ham, siger Thomas Pieters vel vidende, at den sikre vej er kvalifikation via ranglisterne, der først starter efter dette års udgave af Made in Denmark.

Placeringer som nummer 12 på Race to Dubai og nummer 34 på verdensranglisten vidner om, at Thomas Pieters er igang med en stor sæson, der ganske vist endnu ikke har bragt ham sejre, men dog topplaceringer i majorturneringen US Masters som nummer fire og en placering som nummer fem i WGC-turneringen Mexico Championship.

Heftigt temperament

Men svingende præstationer har der også været for en spiller, der på én gang udstråler afslappethed og aggressivitet i en spændende cocktail, der kan eksplodere i raseriudbrud, når spillet ikke lever op til hans egne store ambitioner og forventninger.

-Efter Ryder Cup-matchen på Hazeltine i efteråret 2016 var jeg i flere måneder præget af den og drænet for kræfter. Jeg tror, det skyldes en hel uges adrenalin-kick, som kan være vanskelig at komme sig over. Men der er ingen tvivl om, at jeg er blevet afhængig, og jeg vil gøre alt for at kvalificere mig til Thomas Bjørns hold i 2018. Han var som vice-kaptajn en stor støtte for mig, men jeg tror også, han var stolt over mine resultater og den måde, jeg tacklede min deltagelse på, siger Thomas Pieters til sin blog på European Tour.

Før tiden som professionel havde den unge belgier stor succes som college-spiller på University of Illinois, hvor han som amatør triumferede ved at vinde NCAA Division i Golf Championship foran spillere som den tidligere verdensetter og tredobbelte majorvinder, Jordan Spieth, og Patrick Cantlay, der var rangeret som verdens bedste blandt amatørerne.

Bliver i Europa

-Selv om jeg kan sikre mig mit PGA Tour-kort i USA, kan jeg ikke se, hvorfor jeg skulle forlade Europa-touren. Det er her, jeg føler mig hjemme, og jeg tror, at det vil være muligt for mig at spille både i Europa og USA. Jeg har mange venner i USA fra college-tiden, og med tiden kunne jeg måske godt tænke mig en fast bopæl i eksempelvis Los Angeles, men lige nu er det bestemt ikke aktuelt. Jeg vil gerne være tæt på familien samtidig med, at jeg vil prøve at spille det krævede antal turneringer på PGA-touren for forhåbentlig at kvalificere mig til FedEx Cup-slutspillet, siger Thomas Pieters.

FAKTABOKS
Thomas Pieters:

Nationalitet: Belgisk

Alder: 25 år

Race to Dubai (efter Porsche European Open): 12

Verdensranglisten: 34

Sejre på European Tour: Made in Denmark (2016), KLM Open (2015) og D+D Real Czech Masters (2015).

 

 

 

Relaterede artikler

X